Vraag: Wat is er bijzonder aan een "nude-look" panty?

Het been loopt door tot boven aan de brede elastiekband van de taille. In de panty zit geen zichtbaar broekje zoals bij andere panty's.

Vraag: Zijn er panty's zonder ladders?

Het klinkt misschien vreemd, maar ja. Er is één panty waarbij je gegarandeerd nooit een ladder krijgt, de Chinchillan. Er kan natuurlijk wel een gaatje ontstaan, maar dit wordt nooit een ladder! Bekijk de Chinchillan om te zien hoe dit werkt.

Vraag: Wat betekent denier?

Denier is een eenheid die gebruikt wordt voor het meten van de fijnheid van garen of vezels.2Denier (den) is een oude, Franse maateenheid en geeft aan hoeveel gram 9.000 meter van een bepaald soort garen weegt. Dit hangt af van de sterkte van het garen.

Voorbeeld:

9.000 m van een garen weegt 20 g = 20 den
9.000 m van een garen weegt 70 g = 70 den

Hoe meer denier een garen heeft, des te sterker en resistenter het is. Dat betekent echter niet automatisch dat meer denier ook minder doorzichtig (opaque) is. Dat hangt van de samenstelling van de polyamide af (nl. of de filamenten dik of dun zijn).

Vraag: Wat betekent opake?

Een opake panty is een panty die niet doorzichtig is.

Vraag: Wat is het verschil tussen stay-ups en kousen?

Een stay-up is voorzien van een siliconen strip aan de binnenkant van de band. Deze strip zorgt ervoor dat de stay-ups zelfophoudend zijn. Als u stay-ups draagt heeft u geen jarretelle nodig als kousophouder. Kousen zijn niet voorzien van deze siliconen strip en worden gedragen met een jarretellegordel.

Er zijn ook stay-ups en kousen variaties waarbij de bovenkant van de band is voorzien is van sierlijk kant.

Vraag: Welke kleur past bij mij? 

Dit hangt ervan af voor welke gelegenheid de panty gedragen worden. Voor dagelijks zakelijk gebruik worden veelal lichte basiskleuren gebruikt zoals vienna, gypsy, perle, teint, hazel, café en espresso. Als u donkere kleren draagt kunt u ook grafiet en grijstinten gebruiken. Voor avondkledij wordt veelal zwart gebruikt.

Vraag: Wat kan ik het beste doen als ik een beginnend gaatje in mijn panty heb?

Bij een beginnend gaatje kunt u het beste haarlak op het gaatje spuiten. Als alternatief kan u ook nagellak als eerste hulp gebruiken. Hiermee voorkomt u dat de ladder doorloopt.

Vraag: Kan ik mijn panty's in de wasmachine wassen?

Ja, u kunt uw panty wassen in de wasmachine. Het handigste is om de panty's in een waszakje te doen zodat deze niet onderling in de knoop raken. Op de verpakking staat aangegeven op hoeveel graden u kunt wassen. Panty's mogen niet in de droger en strijken is niet nodig.

Vraag: Wat kan ik het beste dragen bij een sollicitatiegesprek? 

Dit is afhankelijk van de functie waarop u solliciteert. In de zakelijke sector wordt u echter altijd wel geacht een panty te dragen. De beste manier om er achter te komen wat je moet dragen, is navraag doen bij iemand die binnen de betreffende sector werkt. Volg ons op twitter voor o.a. meer kledingtips.


Accepteren

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies. Met het gebruik van onze website gaat u hiermee akkoord. Meer informatie vind u hier.